Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ!

Αυτό το χειμώνα πείτε τέλος στα σκασμένα χείλη ακολουθώντας μερικές απλές και εύκολες συμβουλές  ,προστατεύοντας  τα  από το κρύο του χειμώνα... Να τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να αποκτήσετε....χείλη για φίλημα!!!!

  • Κανόνας νούμερο 1: Για τα σκασμένα χείλη δεν ευθύνεται η συχνή χρήση του balm αλλά η συνήθειά σας να γλύφεται συνεχώς τα χείλη σας. Το σάλιο έχει αρκετά όξινη σύνθεση και μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση των χειλιών. Με λίγα λόγια αποφύγετε να γλείφετε τα χείλη σας ακόμη κι αν νιώθετε ότι είναι το πιο φυσικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν ξηραίνονται.Η λύση για να τα 'μαλακώσετε' όταν τα αισθάνεστε ξηρά είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα  lip balm και να το εφαρμόζετε κατά τη διάρκεια όλης της μέρας.
  • Κανόνας νούμερο 2:  Lip balm και κατά τη διάρκεια της νύχτας..! Λίγο πριν κοιμηθείτε (μετά το βούρτσισμα των δοντιών) απλώστε στα χείλη σας αρκετή ποσότητα  lip balm και κοιμηθείτε με αυτό. Όταν ξυπνήσετε θα έχετε ενυδατωμένα και απαλά χείλη...σαν βελούδο!
  • Κανόνας νούμερο 3: Κάντε πίλινγκ χειλιών,συνήθως μετά από το ντους, που η επιδερμίδα σας είναι μαλακή, έτσι ώστε να μην σκίζεται και να μην δημιουργούνται περισσότερα σκασίματα και πληγές στα χείλη σας.Κάντε το με μια πετσέτα τρίβοντας απαλά μέχρι να αφαιρέσετε τη νεκρή ξερή επιδερμίδα ή με μια οδοντόβουρτσα τρίβοντας ακόμη πιο προσεκτικά για ένα λεπτό.
  • Κανόνας νούμερο 4: Μετά την απολέπιση φτιάξτε μια  ενυδατική μάσκα με μέλι και ροδόνερο και απλώστε  στα χείλη για ένα τέταρτο. Στη συνέχεια σκουπίστε και βάλτε  lip balm.
  • Κανόνας νούμερο 5: Μην ξεχνάτε πριν βάλετε κραγιόν η λιπ γκλος, για να τα διατηρήσετε απαλά να βάζετε  balm με βάση το βούτυρο και το κακάο.
  • Κανόνας νούμερο 6: Μην τα δαγκώνετε!!! Εκτός από μια κακή συνήθεια είναι και ιδιαίτερα καταστροφική για τα χείλη σας.
  • Κανόνας νούμερο 7: Για σοβαρές πληγές και σκασμένες γωνίες του στόματος χρησιμοποιήστε ένα φαρμακευτικό balm με θεραπευτικά συστατικά ( όπως το Liposan SOS balm). Ωστόσο αν οι πληγές και οι 'ρωγμές' στα χείλη σας, επιμένουν καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το δερματολόγο σας.
Extra tip: Μην ξεχνάτε πως τα χείλη θέλουν ανάλογη φροντίδα και περιποίηση και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών , όπου εκεί έχετε να αντιμετωπίσετε τον ήλιο,το θαλασσινό νερό και τη ζεστή. Γι αυτούς τους μήνες λοιπόν φροντίζουμε να φοράμε ένα ενυδατικό balm με δείκτη προστασίας απ τον ήλιο!

1 σχόλιο: